Χτίζοντας μια στρατηγική κυκλοφορίας προϊόντων που κερδίζουν: Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη –

Building a winning product launch strategy: Things to Consider

 

Μπορείτε να αυξήσετε την ευαισθητοποίηση, να δημιουργήσετε ενθουσιασμό και να επικυρώσετε τη θέση του προϊόντος σας με μια αποτελεσματική στρατηγική κυκλοφορίας προϊόντος. Ωστόσο, το ταξίδι δεν είναι γραμμικό.

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να δημιουργήσετε μια στρατηγική κυκλοφορίας προϊόντος που μπορεί να αντέξει μια μη γραμμική διαδρομή. Θα συζητήσουμε επίσης πότε πρέπει να εισέλθετε στη φάση ανάπτυξης του κύκλου ζωής του προϊόντος, ώστε να μπορείτε να αξιοποιήσετε την ορμή σας για να δημιουργήσετε μετατροπές και έσοδα.

 

Ορισμός κυκλοφορίας προϊόντος

Μια προγραμματισμένη προσπάθεια εισαγωγής ενός νέου προϊόντος στην αγορά είναι γνωστή ως λανσάρισμα προϊόντος. Η παρουσίαση ενός προϊόντος είναι κάτι περισσότερο από μια απλή ευκαιρία. περιλαμβάνει τα πάντα, από τη δημιουργία σχεδίων μάρκετινγκ και πωλήσεων έως την τελειοποίηση του προϊόντος σας.

Ανάλογα με τον κλάδο, την αγορά-στόχο και τον τύπο του προϊόντος, κάθε λανσάρισμα προϊόντος θα είναι μοναδικό. Ο βαθμός εκτόξευσης που θα επιλέξει να εφαρμόσει μια εταιρεία θα εξαρτηθεί από αυτές τις μεταβλητές.

Ένα μαλακό λανσάρισμα, για παράδειγμα, είναι όταν ένα προϊόν κάνει το ντεμπούτο του στην αγορά με ελάχιστη έκθεση. Αυτή η στρατηγική χρησιμοποιείται συχνά από εταιρείες για τη συλλογή σχολίων σε πραγματικό χρόνο ή όταν το προϊόν στοχεύεται συγκεκριμένα.

 

Τύποι κυκλοφορίας προϊόντων

Μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικό είδος κυκλοφορίας για κάθε προϊόν, ανάλογα με το τι εισάγετε, το μέγεθος της ομάδας σας και το μέγεθος της αγοράς-στόχου σας.

 

Εκκίνηση πλήρους κλίμακας:

όταν μαθαίνουν για μια κυκλοφορία προϊόντος, η πλειοψηφία των καταναλωτών βλέπει κάτι τέτοιο. Αυτό το μεγάλο πάρτι ή εκδήλωση απαιτεί τη μεγαλύτερη προετοιμασία, φροντίδα και οργάνωση όλων των πιθανοτήτων, αλλά μπορεί επίσης να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στην αγορά και τις προοπτικές επιτυχίας.

 

Ελάχιστη εκτόξευση:

αυτός ο τύπος είναι ιδανικός για μικρότερα προϊόντα ή υπάρχοντα προϊόντα που έχουν υποστεί αναβάθμιση. Ένα λανσάρισμα μικρότερης κλίμακας μπορεί να επιτύχει τους ίδιους στόχους με ένα κανονικό λανσάρισμα, ενώ ξοδεύει λιγότερα από τα δολάρια μάρκετινγκ.

 

Ήπια εκτόξευση:

Είναι προτιμότερο για προϊόντα που δεν είναι αρκετά έτοιμα για δημόσια κυκλοφορία, επειδή δεν προσελκύουν τόσο την προσοχή του κοινού. Αυτή είναι μια επιλογή για εταιρείες που παράγουν είδη για χρήση μεταξύ εταιρειών ή που θέλουν να πραγματοποιήσουν πρόσθετες δοκιμές.

 

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για μια επιτυχημένη κυκλοφορία προϊόντος

Τα ακόλουθα πράγματα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός επιτυχημένου σχεδίου κυκλοφορίας προϊόντος.

 

Μετρήστε και παρακολουθήστε την πρόοδό σας

Αξιοποιήστε βασικές μετρήσεις απόδοσης, συμπεριλαμβανομένης της επισκεψιμότητας ιστότοπου, των πωλήσεων και των σχολίων πελατών για συνεχή παρακολούθηση και πρόσβαση στην πρόοδο εκκίνησης. Αξιοποιήστε τα δεδομένα για να βελτιώσετε την προσέγγισή σας όπως απαιτείται και να ενισχύσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ και προϊόντων σας.

 

Αναγνωρίστε το κοινό-στόχο σας:

Είναι σημαντικό να έχετε μια σταθερή κατανόηση του κλάδου στον οποίο εισέρχεστε, των πελατών-στόχων σας, των επιθυμιών και των σημείων πόνου τους και του ανταγωνισμού πριν εισαγάγετε ένα νέο προϊόν.

 

Δημιουργήστε μια ισχυρή ταυτότητα επωνυμίας:

Η ταυτότητα της επωνυμίας σας πρέπει να αναδεικνύει τα οφέλη και την αξία του προϊόντος σας, ενώ το διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό. Η αποτελεσματική ταυτότητα της επωνυμίας θα συμβάλει επίσης στη διαφημιστική εκστρατεία και την προσμονή γύρω από το ντεμπούτο σας.

 

Ορίστε τον στόχο για την εκκίνηση:

Πριν ξεκινήσετε να εφαρμόζετε τη στρατηγική σας, φροντίστε να σημειώσετε τους στόχους σας για την κυκλοφορία.

 

Δημιουργήστε διαφημιστικό περιεχόμενο:

Αφού σχεδιάσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ και γράψετε τους SMART στόχους σας, ξεκινήστε να παράγετε περιεχόμενο που υποστηρίζει και ευθυγραμμίζεται με αυτές τις προσπάθειες προώθησης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αναρτήσεις ιστολογίου που σχετίζονται με το προϊόν ή τον κλάδο σας, επιδείξεις και σεμινάρια και σελίδες προορισμού.

 

Προετοιμάστε την ομάδα σας:

Βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία σας και οι βασικοί ενδιαφερόμενοι είναι έτοιμοι να ξεκινήσετε και να ξεκινήσετε την εμπορία του προϊόντος. Επικοινωνήστε με την εταιρεία, χαλαρώστε ή στείλτε email για να διατηρείτε την εταιρεία σας ενημερωμένη σχετικά με το πλάνο εκτόξευσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *