Πώς να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας –

How to Educate Yourself

 

Πώς να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και να είστε ένα αποτελεσματικό άτομο που διδάσκεται σε τόνους

Η καινοτομία και η ρομποτοποίηση είναι ευρέως διαδεδομένες σε πολλές βιομηχανίες στον κόσμο. Είναι περίεργο να το δούμε, αλλά υπάρχουν ορισμένα προβλήματα με αυτό, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθίστανται από ρομπότ και χρειάζονται επανεκπαίδευση ή σε άλλο τομέα.

Για να έχουν αυτά τα αποτελέσματα, οι ακραίοι άνθρωποι συχνά επιστρέφουν στον ακαδημαϊκό χώρο αντί να εξετάζουν άλλες επιλογές. Αν και η επιστροφή στην ακαδημία μπορεί να είναι χρήσιμη, μπορείτε πάντα να σκεφτείτε να αποκτήσετε εκπαίδευση.

Ίσως όχι πολύ καιρό πριν, αυτή η πιθανότητα δεν ήταν πραγματικότητα, αλλά με ποιοτικές πληροφορίες και άλλους παράγοντες, αξίζει να εξεταστεί τώρα η διδασκαλία του τόνου. Στην πραγματικότητα, εάν δεν ψάχνετε αυτήν τη στιγμή για νέα δουλειά.

 

Τι σημαίνει να εκπαιδεύεσαι;

Αυτό που σημαίνει να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου είναι να έχεις ένα σύνολο συνηθειών που υποστηρίζουν τον τρόπο που εκπαιδεύεις τον εαυτό σου. Πηγαίνοντας σε λεπτομέρειες, αυτές οι συνήθειες ισοδυναμούν με ένα σύστημα που σας βοηθά να παραμένετε στην κορυφή των σχετικών θεμάτων που σας συναρπάζουν.

Όπως είπα προηγουμένως, αυτό το σύστημα έχει αναδειχθεί ως έγκυρη επιλογή μόνο πρόσφατα. Αυτό συνέβη επειδή οι πληροφορίες δεν ήταν άμεσα διαθέσιμες. Πριν από πολλές δεκαετίες, οι πληροφορίες μας προέρχονταν από περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Τώρα, όμως, οι πληροφορίες δημιουργούνται κατά χιλιάδες κάθε μέρα μέσω αναρτήσεων ιστολογίου που διαχειρίζονται επαγγελματίες ή μεγάλες εταιρείες.

Η ποιότητα και η ποσότητα των πληροφοριών έχει αυξηθεί χάρη στο Διαδίκτυο και την περαιτέρω επέκτασή του. Αυτό που σημαίνει να εκπαιδεύει κανείς τον εαυτό του είναι να χρησιμοποιεί πληροφορίες στο Διαδίκτυο.

 

Μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας χωρίς να συμβουλευτείτε;

Καθώς το Διαδίκτυο είναι ο κομψός τρόπος συλλογής πληροφοριών, είναι απολύτως εφικτό να αποκτήσετε εκπαίδευση χωρίς να πάτε στο συμβούλιο. Στη συνέχεια, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να ξεκινήσετε

 

  1. Ακολουθήστε τα νέα της επιμέλειας

Όχι μόνο ειδήσεις από τον τομέα που δραστηριοποιείσαι, αλλά και από άλλους τομείς που σε συναρπάζουν.

Όπως είπα, η επιμονή αλλάζει γιατί το εμπόρευμα περνάει πάντα. Ένας τρόπος για να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας είναι να φοβάστε αυτό που συμβαίνει επιμελώς.

Το μόνο που πρέπει να έχετε υπόψη σας είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να παραμείνετε παρευρισκόμενοι. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε για μια συνδρομή σε πολλά περιοδικά ή περιοδικά για να είστε ενημερωμένοι. Μεταβείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αναζητήσετε σχετικά hashtags ή λέξεις-κλειδιά ή εγγραφείτε σε λίστες αλληλογραφίας ενημερωτικών δελτίων. Υπάρχουν πολλές δωρεάν επιλογές εκεί έξω.

 

  1. εγγραφείτε σε διαδικτυακά μαθήματα

Οι πληροφορίες έχουν έρθει τόσο άφθονες που όλα τα είδη μαθημάτων είναι διαθέσιμα. Ορισμένες επιλογές στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε είναι μέρη όπως το Udemy ή το Skillshare, που έχουν χιλιάδες διαθέσιμα μαθήματα. Στη συνέχεια, υπάρχουν περισσότερα μέρη για μελέτη τόνου 25 Killer spots για Online Education

Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ανοίξει μαθήματα διαδικτυακά δωρεάν. Ένα παράδειγμα ενός σημείου που παρέχει αυτό είναι το edX, το οποίο έχει μαθήματα από το MIT, το Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ και άλλα. Και στο Lifehack προσφέρουμε επίσης μερικές δωρεάν εργασίες.

 

  1. Πάρε δάσκαλο

Κάθε επιμονή έχει ομολογήσει άτομα που είναι πρόθυμα να εκπαιδεύσουν τους άλλους. Με πολύωρη εμπειρία στον τομέα, μπορούν να σας διδάξουν πολύτιμες εργασίες που καμία άλλη τάξη δεν μπορεί να σας διδάξει.

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό σύστημα επειδή ο δάσκαλος θα είναι πιθανότατα στην πρώτη γραμμή. Οι χρόνοι εμπειρίας και κατανόησης της επιμέλειας μπορούν να οδηγήσουν σε πιο συγκεκριμένες συμβουλές. Αυτό συμβαίνει επειδή τα παραδοσιακά φαγητά και τα πανεπιστήμια επικεντρώνονται σε προηγμένες πληροφορίες και όχι σε αυτά που πραγματικά πρέπει να γνωρίζετε.

Ένας δάσκαλος είναι ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε ιδιαίτερη εμπειρία. Ακολουθούν λοιπόν μερικές συμβουλές για το πώς να βρείτε έναν επόπτη που δουλεύει για εσάς. Πώς να βρείτε έναν μέντορα που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε

 

  1. Πάρτε ένα μάθημα τέχνης

Ενώ μερικοί άνθρωποι υποθέτουν ότι η τέχνη κάθε είδους είναι χάσιμο χρόνου ή αστείο, αυτές τις μέρες αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ας θυμηθούμε ότι η εφεύρεση προέρχεται από την ικανότητα των ανθρώπων να εξετάζουν ένα πρόβλημα και να παράγουν δημιουργικά αποτελέσματα. Δεν πιστεύετε ότι αυτό απαιτεί κάποια δημιουργική σκέψη;

Παρόλο που μπορεί να μην θέλετε να είστε σταθεροί δημιουργοί των τάσεων, το να είστε πολιτιστικοί ή δημιουργικοί μπορεί να φέρει νέα πλεονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα που μπορώ να υποθέσω είναι

Μπορείτε να το κάνετε χέρι με γάντι. Υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να το κάνεις μόνος σου και να το μάθεις μόνος σου.

Αυτό είναι φτηνό. Θέλετε να είστε καλύτερος στυλό; Ανοίξτε ένα έγγραφο στον υπολογιστή σας και ξεκινήστε την κωδικοποίηση. Μπορείτε να κάνετε το ίδιο με οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Αν θέλετε να σχεδιάσετε ή να ζωγραφίσετε έργα τέχνης, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολύτιμο και μπορείτε να μετακινηθείτε όσο σημαντικό θέλετε.

Μπορείτε να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους. Υπάρχουν άλλα στυλό, καλλιτέχνες, τραγουδιστές και πολλά άλλα στην πόλη σας. Το θέμα είναι να τα ψάξεις γύρω σου.

Μαθαίνεις νέες μπριζόλες. Όλα αυτά τα μέσα παρέχουν διαφορετικές μπριζόλες όταν τα κοιτάτε.

 

  1. Ξεκινήστε το ημερολόγιο

Εάν η τέχνη δεν είναι ένα εμπόρευμα που σας ενδιαφέρει, θα συνιστούσα τουλάχιστον να ξεκινήσετε ένα περιοδικό. Συγκεκριμένο ημερολόγιο για προβληματισμό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να γράψετε ένα ημερολόγιο για την ημέρα σας, αλλά μάλλον να επικεντρωθείτε στις πληροφορίες που μάθατε εκείνη την ημέρα ή όχι. Αυτό είναι σημαντικό γιατί οι πληροφορίες ισχύουν μόνο για εμάς εφόσον τις θυμόμαστε και τις διατηρούμε.

Έχοντας αυτό κατά νου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο για να σημειώσετε τις μεγάλες εργασίες της ημέρας, αποσπάσματα ή άλλες μικρές πληροφορίες που θέλετε να κάνετε αναδρομή. Μετά από αυτό, φροντίστε να ελέγχετε το ημερολόγιό σας μία φορά την εβδομάδα για να ελέγχετε τι έχετε μάθει.

 

  1. Να κοιτάς πάντα ψηλά

Η Google και η Wikipedia είναι ισχυρές πηγές πληροφοριών. Αποφασίστε να το χρησιμοποιείτε κάθε μέρα σε συγκεκριμένη χωρητικότητα, ειδικά αν έχετε smartphone ή βρίσκεστε σε υπολογιστή.

Μια άλλη εναλλακτική που μπορείτε να εξετάσετε είναι να φέρετε ένα λεξικό ή μια εγκυκλοπαίδεια. Ο στόχος είναι να αναζητήσετε μια νέα λέξη και να προσπαθήσετε να την αναφέρετε όλη την ημέρα.

 

Πώς να μαθαίνετε αποτελεσματικά ως αυτοδίδακτος

Άλλο είναι να ξέρεις πώς να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου, αλλά άλλο να είσαι αποτελεσματικός σε αυτό. Ορισμένες στρατηγικές μπορεί να επικεντρωθούν σε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες και να αφιερώσουν μόνο 15 λεπτά την ημέρα σε αυτήν. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι που μπορούν να θεωρηθούν αποτελεσματικές αυτοδίδακτες.

 

Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο Sandbox

Η πρώτη μέθοδος που θα πρότεινα είναι η μέθοδος Sandbox.[1] Είναι μια συνεχής διαδικασία αυτοεκπαίδευσης και βασίζεται στο πώς μαθαίνουμε και επεξεργαζόμαστε τις πληροφορίες.

Αυτή η μέθοδος αναγνωρίζει ότι δεν χρειάζεται πάντα να θυμόμαστε γεγονότα, τύπους ή άλλες συγκεκριμένες πληροφορίες. Αντίθετα, η μέθοδος μας βοηθά να αναπτύξουμε μια βαθιά κατανόηση των δεξιοτήτων που χρησιμοποιούμε και μας εκθέτει σε πληθώρα πληροφοριών για το θέμα. Στη συνέχεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε και να υποστηρίξουμε περαιτέρω μάθηση.

 

Ακολουθεί η ανάλυση της μεθόδου:

Φτιάξτε ένα sandbox. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφασίσετε πού θα λάβετε τις πληροφορίες και για ποιες πληροφορίες αφορούν. Σε τελική ανάλυση, το sandbox σας θα πρέπει να είναι φθηνό ή δωρεάν, με χαμηλό ποντάρισμα και να έχει δημόσιο στοιχείο.

Κάντε την έρευνά σας. Ξεκινήστε με σεμινάρια και γενικές πληροφορίες για την περιοχή που μαθαίνετε. Χάρη σε αυτά, θα εξασκήσετε τις δεξιότητές σας, γεγονός που θα μας επιτρέψει να κατανοήσουμε καλύτερα το θέμα.

Εφαρμογή και πρακτική. Μόλις δημιουργήσετε μόνοι σας τη δεξιότητα, το επόμενο πράγμα είναι να τη δημοσιεύσετε. Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε πώς να ψήνετε, ξεκινήστε το ψήσιμο για καλεσμένους ή για πάρτι.

Λάβετε σχόλια. Μόλις κάνετε κάτι, επιστρέψτε και κάντε περισσότερη έρευνα. Συνεχίστε να συμπληρώνετε τα κενά γνώσης. Δημιουργήστε σχόλια. Ίσως υπάρχει καλύτερος τρόπος να ψήσετε ένα κέικ; Ή μήπως η φόρμα σας ήταν κακή όταν σηκώνατε βάρη; Ό,τι κι αν είναι, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι το κάνετε σωστά ή να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε την τρέχουσα απόδοσή σας.

 

Υιοθετήστε αυτές τις συνήθειες μελέτης

Δηλαδή, ισχυρές συνήθειες που, όταν είναι μόνοι, μπορούν να κάνουν λίγα, αλλά με πολλές μπορούν να σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη μαθησιακή εμπειρία.

 

Εδώ είναι μερικές ιδέες που θα σας βάλουν σε σκέψεις:

Διαθέτει περιβάλλον μελέτης. Δεν έχετε τάξη, οπότε το επόμενο καλύτερο πράγμα είναι να μετατρέψετε ένα μέρος που συχνάζετε σε χώρο μελέτης. Θα μπορούσε να είναι μια βιβλιοθήκη, ένα δωμάτιο στο σπίτι σας ή ένα καφέ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, έχετε ένα μέρος για να μελετήσετε και να μάθετε με σκοπό.

Επισημάνετε πληροφορίες. Εάν είστε ο τύπος που αγοράζει βιβλία ή ηλεκτρονικά βιβλία, χρησιμοποιήστε highlighters. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε άλλες εφαρμογές σημειώσεων όπου μπορείτε να αποθηκεύσετε συγκεκριμένες πληροφορίες. Εφαρμογές όπως το Evernote ή το OneNote είναι καλές για αυτό.

Μάθετε από μια ποικιλία μέσων. Υπάρχουν 7 στυλ μάθησης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ακόμα κι αν προτιμάμε μόνο ένα ή δύο από αυτά. Μάθετε ποιες σας αρέσουν και προκαλέστε τον εαυτό σας να μάθει με διαφορετικό τρόπο.

Θέστε τους στόχους σας. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε τη μάθηση ως τρόπο ζωής, είναι σημαντικό να διατηρήσετε τη συνήθεια. Οι στόχοι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τις συνήθειες που θέλετε.

Σκεφτείτε την καθοδήγηση. Όχι μόνο μπορείτε να πληρώνεστε σε άτομα με μέντορες, αλλά επίσης ενισχύει τα πράγματα που μαθαίνετε. Η διδασκαλία είναι επίσης ένας τρόπος για να επικυρώσετε και να διασφαλίσετε ότι αυτό που μαθαίνετε σχετίζεται και με εσάς..

 

Τελικές σκέψεις

Το να είσαι αυτοδίδακτος σημαίνει να υιοθετείς και να υιοθετείς διαφορετικές μεθόδους για να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου. Ενώ οι σπουδές σε ένα πανεπιστήμιο εξακολουθεί να είναι μια έγκυρη επιλογή, ο τεράστιος όγκος των διαθέσιμων πληροφοριών επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μάθει για οτιδήποτε.

Εξοικονομήστε λοιπόν τεράστιο χρόνο και χρήματα για να πάτε στο πανεπιστήμιο και σκεφτείτε αυτές τις συνήθειες. Αυτές οι συνήθειες μπορούν να αποδώσουν σημαντικά με την πάροδο του χρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *