Πώς να γίνετε δάσκαλος υγείας –

How to become a health teacher

 

Πώς να γίνετε δάσκαλος υγείας σε 5 βήματα

Οι περισσότερες πολιτείες περιλαμβάνουν την αγωγή υγείας ως μέρος των προγραμμάτων σπουδών γυμνασίου και κολεγίου. Ως πιστοποιημένοι εκπαιδευτές στον τομέα, οι εκπαιδευτές υγείας είναι απαραίτητοι για τη διδασκαλία αυτού του τομέα των κοινωνικών σπουδών. Η κατανόηση περισσότερων για την εκπαίδευση υγείας μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν αυτή η ειδικότητα είναι για εσάς. Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τι είναι ένας εκπαιδευτής υγείας, τι κάνει ένας εκπαιδευτικός υγείας, από ποιες δεξιότητες επωφελείται ένας εκπαιδευτής υγείας και πώς να γίνει κάποιος.

 

Τι είναι ο δάσκαλος υγείας;

Οι εκπαιδευτές υγείας είναι εκπαιδευτικοί που βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα την ανθρώπινη υγεία, την ανατομία και τη φυσιολογία. Διδάσκει στους μαθητές σημαντικές πληροφορίες για τις κοινωνικές και κοινωνικές επιστήμες, όπως η υγιεινή, η σωστή διατροφή, οι κίνδυνοι από την κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ και η σημασία ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Οι δάσκαλοι υγείας είναι συνήθως υπεύθυνοι για την εφηβεία και τη σεξουαλική εκπαίδευση. Συχνά βοηθούν τους μαθητές να κατανοήσουν και να διαχειριστούν τις πολλές αλλαγές που έρχονται με την εφηβεία και αυξάνουν την επίγνωση των μαθητών για τη γενική υγεία και τις λειτουργίες του σώματος.

Εργάζονται για δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, συνήθως σε επίπεδο γυμνασίου και κολεγίου. Ανάλογα με το σχολείο και την πολιτεία, ένας δάσκαλος υγείας μπορεί επίσης να συνδυάσει ειδικότητες για να εργαστεί με πλήρη απασχόληση ή να εργαστεί σε πολλά σχολεία σε μια περιφέρεια. Για παράδειγμα, ένας καθηγητής υγείας γυμνασίου μπορεί να διδάσκει ορισμένα μαθήματα υγείας και ορισμένα μαθήματα φυσικής αγωγής, ενώ ένας άλλος καθηγητής υγείας γυμνασίου διδάσκει μαθήματα υγείας και στα τέσσερα λύκεια της περιφέρειάς του.

 

Τι κάνει ένας δάσκαλος υγείας;

Οι εκπαιδευτικοί υγείας τηρούν τα εκπαιδευτικά και ηθικά πρότυπα ενώ ενημερώνουν τους μαθητές για την ανθρώπινη ανατομία και τη γενική υγεία. Ένας δάσκαλος υγείας μπορεί επίσης να είναι υπεύθυνος για:

 

Επεξήγηση σύνθετων εννοιών:

Οι εκπαιδευτικοί υγείας εξηγούν σύνθετες έννοιες ανατομίας, φυσιολογίας και γενικής υγείας στους μαθητές με απλούστερη ορολογία και μορφή.

 

Διδασκαλία υγιεινής:

Η υγιεινή είναι μέρος της προσωπικής υγείας και ο δάσκαλος υγείας μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία των μαθητών σχετικά με τη σημασία της προσωπικής υγιεινής και τον τρόπο διατήρησης της.

 

Εφηβεία και σεξουαλική διαπαιδαγώγηση:

Η εφηβεία είναι μια περίοδος μεγάλων σωματικών αλλαγών και ο δάσκαλος υγείας εκπαιδεύει τους μαθητές που μεγαλώνουν σχετικά με την εφηβεία και πώς να διαχειριστούν τις ορμονικές αλλαγές. Η σεξουαλική επίγνωση και η εκπαίδευση μπορούν να βοηθήσουν τους εφήβους να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με τη σεξουαλική τους υγεία, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας, των επιλογών ελέγχου των γεννήσεων και άλλων ζητημάτων. Οι δάσκαλοι υγείας ενημερώνουν επίσης τους μαθητές για τις επιπτώσεις των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και της εφηβικής εγκυμοσύνης.

 

Ηθικά πρότυπα:

Οι δάσκαλοι υγείας τηρούν αυστηρά ηθικά και ηθικά πρότυπα που ορίζονται από το εκπαιδευτικό σύστημα και τα επιμέρους ιδρύματα.

 

Χαρακτήρες:

Ο καθηγητής υγείας είναι υπεύθυνος για τη βαθμολόγηση των εργασιών και την ανάρτηση των βαθμών του εξαμήνου.

 

Δοκιμή κατάστασης:

Οι δάσκαλοι υγείας προετοιμάζουν τους μαθητές για κρατικές εξετάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις δίνουν πρακτικές δοκιμασίες.

 

Συντήρηση τάξης:

Ο δάσκαλος υγείας είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση μιας καθαρής, οργανωμένης τάξης και τη διευκόλυνση της μάθησης σε ένα περιβάλλον με ελάχιστους περισπασμούς.

 

Δεξιότητες για την επιτυχία ως Εκπαιδευτής Υγείας

Οι εκπαιδευτικοί υγείας φέρνουν συγκεκριμένες δεξιότητες στη δουλειά και μαθαίνουν τις σκληρές δεξιότητες στον τομέα κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές για να γίνετε αποτελεσματικός εκπαιδευτής υγείας:

 

Υπομονή:

Οι εκπαιδευτικοί υγείας συνεργάζονται στενά με τους μαθητές για να εξηγήσουν σύνθετα θέματα. Αυτό απαιτεί μια ορισμένη ποσότητα υπομονής και κατανόησης και παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για εργασία για νέους.

 

Συμπόνια:

Οι δάσκαλοι είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής ενός παιδιού και η συμπόνια είναι θεμελιώδης για το πώς οι δάσκαλοι κατανοούν τους μαθητές τους. Η συμπόνια βοηθά τους δασκάλους να συνειδητοποιήσουν περισσότερο τις ανάγκες των μαθητών τους και δημιουργεί ένα καλύτερο περιβάλλον μάθησης για όλους.

 

Αγαπώ να μαθαίνω:

Το να είσαι δάσκαλος είναι ένα ταξίδι δια βίου μάθησης όσο και ένα ταξίδι μάθησης. Οι δάσκαλοι που έχουν πάθος για μάθηση βοηθούν τους μαθητές να εμπνεύσουν και να τους παρακινήσουν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους.

 

Γνώση του ανθρώπινου σώματος:

Οι δάσκαλοι υγείας διδάσκουν στους μαθητές το σημαντικό θέμα της προσωπικής υγείας. Αυτή η οδηγία απαιτεί μια σταθερή κατανόηση του πώς λειτουργεί το σώμα προκειμένου να το τροποποιήσει ώστε να κατανοήσει τους μαθητές. Οι καλές πληροφορίες για την υγεία μπορούν να ωφελήσουν τους μαθητές σε όλη τους τη ζωή.

 

Χαρακτηριστικά επικοινωνίας:

Οι εκπαιδευτικοί υγείας αλληλεπιδρούν με τους μαθητές και το προσωπικό σε καθημερινή βάση και περιστασιακά αλληλεπιδρούν με τους γονείς όταν συζητούν για την εκπαίδευση ενός παιδιού. Αυτό απαιτεί ισχυρές γλωσσικές δεξιότητες και πολλή υπομονή.

 

Ικανότητες επίλυσης προβλημάτων:

Οι δάσκαλοι χρειάζονται δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων για να βοηθήσουν τους μαθητές να πλοηγηθούν σε σύνθετα επιστημονικά και προσωπικά θέματα και να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις.

 

Πώς να γίνετε δάσκαλος υγείας

Καθένας μπορεί να γίνει δάσκαλος υγείας, αλλά υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για την απόκτηση του διπλώματος. Αυτές οι απαιτήσεις συχνά διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία, αλλά εδώ είναι οι βασικές απαιτήσεις για να γίνεις δάσκαλος υγείας:

 

  1. Να πάρει ένα πτυχίο

Οι δάσκαλοι χρειάζονται πτυχίο για να γίνουν εκπαιδευτικοί με κρατική πιστοποίηση. Συγκεκριμένα, οι εκπαιδευτικοί υγείας επωφελούνται από πτυχίο υγείας ή εκπαίδευσης. Τα περισσότερα κολέγια και πανεπιστήμια έχουν πρόγραμμα σπουδών και πολλά προσφέρουν επίσης τμήματα αγωγής υγείας και επιστήμης υγείας. Συνήθως ολοκληρώνετε αυτά τα προγράμματα στην πανεπιστημιούπολη, αλλά αν αναζητάτε ευελιξία, ορισμένα προγράμματα μπορούν να ολοκληρωθούν εξ ολοκλήρου online.

 

  1. Πάρτε την κρατική σας άδεια

Κάθε πολιτεία ποικίλλει ως προς τους κανονισμούς αδειοδότησης εκπαιδευτικών, αλλά κάθε πολιτεία έχει πρότυπα που πρέπει να πληροίτε για να γίνετε δάσκαλος. Ορισμένες πιστοποιήσεις απαιτούν πτυχίο πανεπιστημίου, εμπειρία στην εργασία και επιτυχία σε τεστ δεξιοτήτων εγκεκριμένο από το κράτος. Η εκπλήρωση αυτών των απαιτήσεων σάς επιτρέπει να αποκτήσετε κρατική άδεια διδασκαλίας και να αναζητήσετε εργασία ως δάσκαλος υγείας. Ορισμένες πολιτείες προσφέρουν επίσης προσωρινές άδειες σε όσους δεν έχουν άμεση εμπειρία αλλά χρειάζονται άδεια για να ολοκληρώσουν τις δοκιμές.

 

  1. Ξεκινήστε τη διδασκαλία και δημιουργήστε εμπειρία

Μετά την κρατική άδεια, πολλοί δάσκαλοι υγείας βρίσκουν δουλειά και αρχίζουν να εργάζονται για να αποκτήσουν εμπειρία. Μπορείτε να βρείτε ευκαιρίες για θέσεις υγειονομικής περίθαλψης τόσο σε δημόσια όσο και σε ιδιωτικά σχολεία ή να πάρετε μια θέση στο σχολείο όπου ολοκληρώσατε τη διδασκαλία των μαθητών σας. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να αποκτάτε εμπειρία, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες για υψηλότερες αμοιβές ή καλύτερες συνθήκες εργασίας.

 

  1. Συμμετοχή σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα

Πολλοί δάσκαλοι ολοκληρώνουν ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα και αποκτούν μεταπτυχιακό στον τομέα τους. Μπορείτε να επιλέξετε μια τριτοβάθμια εκπαίδευση για περαιτέρω εκπαίδευση και να επεκτείνετε τις επιλογές σας. Ένα μεταπτυχιακό σε κάνει πολύ καλά προσόντα για να διδάξεις αγωγή υγείας σε άλλους.

 

  1. Συνεχίστε την εκπαίδευσή σας

Κατά τη διάρκεια της διδακτικής σας σταδιοδρομίας, μπορεί να συναντήσετε ευκαιρίες όπως σεμινάρια, προγράμματα πιστοποίησης ή άλλα προγράμματα σπουδών για να επεκτείνετε τις δεξιότητές σας. Η απόκτηση περισσότερων πιστοποιήσεων ή γνώσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα στη δουλειά σας και να σας δώσει ευκαιρίες στον κλάδο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *