Πώς να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για να αυξήσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα –

How to find best keywords to increase your organic traffic

 

Εάν έχετε έναν ιστότοπο ή ένα blog και θέλετε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητά σας, τότε είναι σημαντικό να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά. Οι λέξεις-κλειδιά αποτελούν τη βάση οποιασδήποτε στρατηγικής SEO, επομένως είναι σημαντικό να τις κάνετε σωστά. Σε αυτήν την ανάρτηση, θα εξερευνήσουμε πώς να βρείτε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά και να τις χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα. Θα καλύψουμε βασική έρευνα λέξεων-κλειδιών, όπως ανάλυση ανταγωνισμού και κατηγοριοποίηση λέξεων-κλειδιών, καθώς και πιο προχωρημένα θέματα όπως τύπους ερωτημάτων και χρήση εργαλείων λέξεων-κλειδιών για βελτιστοποίηση.

 

Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά;

Στο SEO, οι λέξεις-κλειδιά είναι οι λέξεις και οι φράσεις που εισάγουν οι αναζητητές στις μηχανές αναζήτησης για να βρουν αυτό που ψάχνουν.

Για μια επιχείρηση, οι λέξεις-κλειδιά είναι οι όροι που χρησιμοποιούν οι δυνητικοί πελάτες για να βρουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Η στόχευση των σωστών λέξεων-κλειδιών είναι απαραίτητο μέρος κάθε καλής καμπάνιας SEO ή PPC. Εάν θέλετε να αυξήσετε την οργανική επισκεψιμότητά σας, πρέπει να προσδιορίσετε και να στοχεύσετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για τον ιστότοπό σας.

 

Πώς βρίσκετε τις σωστές λέξεις-κλειδιά;

Ξεκινήστε πρώτα με την έρευνα λέξεων-κλειδιών. Υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά εργαλεία έρευνας λέξεων-κλειδιών, συμπεριλαμβανομένου του Εργαλείου σχεδιασμού λέξεων-κλειδιών της Google. Αυτό το εργαλείο σάς επιτρέπει να εισάγετε όρους που σχετίζονται με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας και να λαμβάνετε ιδέες για άλλες σχετικές λέξεις-κλειδιά. Αφού έχετε μια λίστα με πιθανές λέξεις-κλειδιά, είναι σημαντικό να κάνετε κάποια πρόσθετη έρευνα για να προσδιορίσετε ποιες θα είναι πιο αποτελεσματικές για τον ιστότοπό σας.

Σκεφτείτε πράγματα όπως ο όγκος αναζήτησης (ο αριθμός των μηνιαίων αναζητήσεων για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί), ο ανταγωνισμός (ο αριθμός άλλων ιστότοπων που στοχεύουν αυτή τη λέξη-κλειδί) και εάν η λέξη-κλειδί είναι σχετική με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εργαλεία όπως το Google Trends για να δείτε πόσο δημοφιλής είναι μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί με την πάροδο του χρόνου.

Αφού ολοκληρώσετε την έρευνά σας και επιλέξετε τις καλύτερες λέξεις-κλειδιά για τον ιστότοπό σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε στο περιεχόμενό σας. Συμπεριλάβετε τα στο αντίγραφο του ιστότοπού σας, στις αναρτήσεις ιστολογίου, στους τίτλους, στις περιγραφές, στις ετικέτες alt και οπουδήποτε αλλού μπορεί να είναι σχετικά. Είναι

 

Πώς να βρείτε τις σωστές λέξεις-κλειδιά για τον ιστότοπό σας

Η διαδικασία εύρεσης των κατάλληλων λέξεων-κλειδιών για τον ιστότοπό σας μπορεί να φαίνεται τρομακτική, αλλά είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να κάνετε έρευνα και να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά προσεκτικά. Υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να περιορίσετε τις επιλογές και να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά που θα είναι πιο αποτελεσματικές για τον ιστότοπό σας.

1. Ξεκινήστε με καταιγισμό ιδεών: Κάντε μια λίστα με όλες τις πιθανές λέξεις-κλειδιά που θα μπορούσαν να σχετίζονται με τον ιστότοπό σας. Φροντίστε να σκεφτείτε διαφορετικές παραλλαγές και ορθογραφία λέξεων.

2. Δυσκολία λέξης-κλειδιού: Αφού έχετε μια λίστα με πιθανές λέξεις-κλειδιά, ερευνήστε πόσο δύσκολο θα ήταν να κατατάξετε για καθεμία. Αυτό μπορεί να σας δώσει μια ιδέα για το ποιες λέξεις-κλειδιά αξίζει να στοχεύσετε και ποιες μπορεί να είναι πολύ ανταγωνιστικές.

3. Σκεφτείτε την πρόθεση αναζήτησης: Όταν οι άνθρωποι πληκτρολογούν μια λέξη-κλειδί, τι ψάχνουν; Ψάχνουν να κάνουν μια αγορά ή απλώς να συλλέξουν πληροφορίες; Οι λέξεις-κλειδιά με εμπορική πρόθεση τείνουν να είναι πιο πολύτιμες από τις λέξεις-κλειδιά με ενημερωτική πρόθεση.

4. Κοιτάξτε τον όγκο αναζητήσεων: Πόσα άτομα αναζητούν πραγματικά αυτήν τη λέξη-κλειδί; Εάν δεν υπάρχει πολύς όγκος αναζητήσεων, ίσως να μην αξίζει να στοχεύσετε αυτήν τη λέξη-κλειδί.

5. Ισορροπία μεταξύ συνάφειας και βαθμού δυσκολίας: Θέλετε να βρείτε λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με τον ιστότοπό σας και έχουν επίσης διαχειρίσιμο βαθμό δυσκολίας. Εάν μια λέξη-κλειδί είναι πολύ δύσκολη, δεν θα μπορείτε να κατατάξετε για αυτήν, ανεξάρτητα από το πόσο σχετική είναι. Ομοίως, εάν μια λέξη-κλειδί είναι επίσης

 

Τα οφέλη από τη χρήση λέξεων-κλειδιών

Όταν πρόκειται για SEO, οι λέξεις-κλειδιά είναι το παν. Είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μηχανές αναζήτησης συνδέουν τους ερευνητές με τους ιστότοπους που αναζητούν και αποτελούν ουσιαστικό μέρος κάθε καλής στρατηγικής μάρκετινγκ.

Τι ακριβώς είναι όμως οι λέξεις-κλειδιά και πώς μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για να αυξήσετε την οργανική σας επισκεψιμότητα; Σε αυτό το άρθρο, θα απαντήσουμε σε αυτές τις ερωτήσεις και σε άλλα.

 

Τι είναι οι λέξεις-κλειδιά;

Οι λέξεις-κλειδιά είναι λέξεις ή φράσεις που περιγράφουν το περιεχόμενό σας. Αυτοί είναι οι όροι που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι όταν αναζητούν πληροφορίες στο Διαδίκτυο και μπορεί να είναι όσο συγκεκριμένοι ή γενικοί θέλετε.

Αν π.χ. έχετε έναν ιστότοπο σχετικά με την πεζοπορία στις Άλπεις, μερικές από τις λέξεις-κλειδιά που μπορείτε να στοχεύσετε είναι “πεζοπορία”, “Άλπεις”, “βουνά” και “υπαίθρια”.

 

Γιατί είναι σημαντικές οι λέξεις-κλειδιά;

Οι λέξεις-κλειδιά είναι σημαντικές γιατί βοηθούν τις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν τι είναι ο ιστότοπός σας. Όταν κάποιος αναζητά μια λέξη-κλειδί που έχετε στοχεύσει, ο ιστότοπός σας είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στα αποτελέσματα, εάν έχετε χρησιμοποιήσει αυτήν τη λέξη-κλειδί σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας.

Επομένως, είναι σημαντικό να επιλέγετε προσεκτικά τις λέξεις-κλειδιά σας. Θέλετε να επιλέξετε λέξεις-κλειδιά που είναι σχετικές με την επιχείρησή σας και τις οποίες αναζητούν πραγματικά οι άνθρωποι. Εάν επιλέξετε λέξεις-κλειδιά που κανείς δεν αναζητά, δεν θα λάβετε καμία επισκεψιμότητα από αυτές.

 

Πώς να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις λέξεις-κλειδιά

Για να χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά τις λέξεις-κλειδιά, πρέπει να κατανοήσετε πώς λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και τι αναζητούν πραγματικά οι άνθρωποι. Οι μηχανές αναζήτησης χρησιμοποιούν αλγόριθμους για να ταξινομούν ιστότοπους με βάση διάφορους παράγοντες, όπως η συνάφεια του περιεχομένου του ιστότοπου με το ερώτημα αναζήτησης του χρήστη, η ποιότητα του περιεχομένου του ιστότοπου και η δημοτικότητα του ιστότοπου.

Οι άνθρωποι πραγματοποιούν αναζητήσεις χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά ή φράσεις-κλειδιά. Όταν κάποιος πληκτρολογεί μια λέξη-κλειδί σε μια μηχανή αναζήτησης, η μηχανή αναζήτησης εξετάζει όλους τους ιστότοπους που έχει ευρετηριάσει και επιστρέφει μια λίστα ιστότοπων που σχετίζονται με αυτήν τη λέξη-κλειδί. Η σειρά με την οποία παρατίθενται οι ιστότοποι βασίζεται σε διάφορους παράγοντες, όπως πόσο συχνά εμφανίζεται η λέξη-κλειδί στον ιστότοπο και πόσο δημοφιλής είναι ο ιστότοπος.

Για να αυξήσετε την κατάταξη του ιστότοπού σας για μια συγκεκριμένη λέξη-κλειδί, βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο του ιστότοπού σας είναι σχετικό με αυτήν τη λέξη-κλειδί και ότι χρησιμοποιείτε τη λέξη-κλειδί σε ολόκληρο τον ιστότοπό σας, συμπεριλαμβανομένου του τίτλου, του σώματος και των ετικετών. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να κάνετε άλλους ιστότοπους να συνδέονται με τους δικούς σας, καθώς αυτό θα δείξει στις μηχανές αναζήτησης ότι ο ιστότοπός σας είναι δημοφιλής και σχετικός.

 

συμπέρασμα

Η εύρεση των καλύτερων λέξεων-κλειδιών είναι ένα σημαντικό βήμα για την αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας και τη βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησής σας. Η διαδικασία έρευνας, ανάλυσης και επιλογής λέξεων-κλειδιών υψηλής ποιότητας πρέπει να αποτελεί μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής SEO για μακροπρόθεσμη επιτυχία. Με τα σωστά εργαλεία και τεχνικές, μπορείτε να προσδιορίσετε σχετικές λέξεις-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν να προσεγγίσετε το ιδανικό κοινό σας και να ενισχύσετε την οργανική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *