πώς μπορούν οι δάσκαλοι να βοηθήσουν τους μαθητές να επιτύχουν τους στόχους τους –

how can teachers help students reach their goals

 

8 πράγματα που μπορούν να κάνουν οι δάσκαλοι για να βοηθήσουν τους μαθητές να πετύχουν

Η επιτυχία των μαθητών πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα ενός δασκάλου. Για ορισμένους μελετητές, η απόκτηση ενός καλού βαθμού θα είναι επίτευγμα. Για άλλους, μπορεί να σημαίνει πρόσθετη δέσμευση στην τάξη. Μπορείτε να βοηθήσετε όλους τους μελετητές σας να φτάσουν στο πλήρες ενδεχόμενο, ανεξάρτητα από το πώς μετρούν την επιτυχία. Ακολουθούν λοιπόν οκτώ στρατηγικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βοηθήσετε τους ερευνητές να πετύχουν.

 

Θέστε υψηλές προσδοκίες

Καλλιεργήστε ένα ακαδημαϊκό έδαφος στην τάξη σας θέτοντας υψηλές αλλά όχι ανυπέρβλητες προσδοκίες για τους μελετητές σας. Ωθήστε τους μελετητές να επιτύχουν προηγμένα πρότυπα, και τελικά θα φτάσουν εκεί, προσφέροντας άφθονα επαίνους ταυτόχρονα. Κάποιοι μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο από άλλους, αλλά όλοι οι μελετητές θέλουν να ξέρουν, «Είσαι έξυπνος και κάνεις εξαιρετική δουλειά». Δώστε υλικό στο συμβούλιο υποτρόφων της Ανώτατης Ακαδημίας να διαβάσουν και πείτε τους: «Αυτό το βιβλίο ιστορίας/το πρόβλημα του λογισμού διδάσκεται σε νηπιαγωγεία αρχαρίων σε όλη τη χώρα. Όταν οι μελετητές κατανοήσουν και μάθουν το υλικό, πείτε τους, «Μπράβο, μελετητές, ήξερα ότι θα μπορούσατε να το κάνετε».

 

δημιουργήστε μια ρουτίνα στην τάξη

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να βοηθήσετε τα μικρά παιδιά να μεταφέρουν στο σπίτι είναι να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό και αρμονικό πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να τηρήσουν. Χωρίς αυτόν τον τύπο δομής, τα μικρά παιδιά συχνά παίζουν έξω. Οι ακαδημαϊκοί μελετητές δεν διαφέρουν. Ενώ οι πρακτικές στην τάξη απαιτούν συχνά λίγο χρόνο και προσπάθεια για να εφαρμοστούν το πρωί, αφού εφαρμοστούν, παράγουν μια δομή που σας επιτρέπει να επικεντρωθείτε στη διδασκαλία αντί να αντιμετωπίζετε περισπασμούς.

Οι λειτουργίες της τάξης πρέπει επίσης να αποτελούν μέρος της καθημερινής ρουτίνας. Ωστόσο, οι κανόνες και οι συνέπειες δημοσιεύονται σε όλη την τάξη και τυχόν προβλήματα αντιμετωπίζονται συνεχώς καθώς προκύπτουν, εάν οι κανόνες ήταν ξεκάθαροι από την πρώτη μέρα.

 

Τρένο “Daily Fives”

Εκτελέστε την ίδια αρχική προσπάθεια κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε αναλαμπών του μαθήματος και την ίδια προσπάθεια κλεισίματος κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε αναλαμπών, ώστε οι μελετητές να γνωρίζουν, “Εντάξει, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το μάθημα” ή “Είναι ώρα να ετοιμαστείτε για απογείωση”. Θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο απλό όσο το να βγάλουν τους μελετητές τον εξοπλισμό μελέτης τους και να κάτσουν δίπλα στα τμήματα τους έτοιμοι να ξεκινήσουν το πρωί και να βάλουν τον εξοπλισμό τους και να καθίσουν και να παραμείνουν μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι στο τέλος της ώρας.

ακόμα, θα έρθει εναλλακτική φύση στους μελετητές σας, Εάν είστε αρμονικοί με τα καθημερινά σας πεντάρια. Η εφαρμογή διαδικασιών όπως αυτή θα βοηθήσει επίσης όταν χρειαστεί να λάβετε επιστροφή χρημάτων. Στους μελετητές δεν αρέσει να παρεκκλίνουν από την καθιερωμένη ηθική και θα κάνουν δικηγόρους στην τάξη σας για να βεβαιωθούν ότι θα λειτουργήσει ομαλά.

 

Διαπρέπει συνεχώς στο αντικείμενό σου

Κάθε φορά υπάρχουν νέες ιδέες και εξερευνήσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινή σας καθοδήγηση. Η ενημέρωση με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μέσω διαδικτυακών φόρουμ, καταστημάτων και εμπορικών περιοδικών μπορεί να σας κάνει καλύτερο δάσκαλο. Αυτό θα οδηγήσει σε αυξημένο ενδιαφέρον των μαθητών και λιγότερη επιτυχία. Επιπλέον, με την πάροδο του χρόνου μπορεί να γίνει μονότονο η επίβλεψη των ίδιων εργασιών κάθε ακαδημαϊκή περίοδο. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το ανέμπνευστο διάβασμα. Οι μελετητές σίγουρα θα το πάρουν αυτό και θα κουραστούν και θα αποσπαστούν. Η ενσωμάτωση νέων ιδεών και στυλ καθοδήγησης μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά.

 

Βοηθήστε τους μελετητές να αναρριχηθούν στο σύνολο της ταξινόμησης του Bloom

Το Bloom’s Taxonomy είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι δάσκαλοι για να μετρήσουν την πολυπλοκότητα των σχολικών εργασιών και των εξετάσεων. Η μετακίνηση των ερευνητών στο σύνολο της ταξινόμησης του Bloom και η χρήση τους για εφαρμογή, ανατομή, εκτίμηση και σύνθεση πληροφοριών θα οδηγήσει σε αυξημένη χρήση της κριτικής σκέψης και λιγότερες πιθανότητες για αυθεντικό γραμματισμό.

Η Ταξινομία του Bloom μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να μετακινήσετε τους μελετητές από την αρχική κατανόηση των γενικοτήτων σε πιο περίπλοκες ερωτήσεις όπως, «Τι συμβαίνει πότε;» Οι ερευνητές πρέπει να μάθουν πώς να υπερβαίνουν τα αρχικά δεδομένα, ποιος, τι, πού και πότε και πώς να αμφισβητούν τα Θα πρέπει να είναι σε θέση να εξηγήσουν τις απαντήσεις τους στο γιατί νιώθουν όπως νιώθουν με μια σύλληψη, να προτείνουν αλλαγές που θα έκαναν και να εξηγήσουν γιατί. Το Climbing Bloom’s Taxonomy μπορεί να βοηθήσει τους μελετητές να κάνουν ακριβώς αυτό.

 

Αλλάξτε τις οδηγίες σας

Όταν αλλάζετε το στυλ διδασκαλίας σας, δίνετε στους μελετητές περισσότερες ευκαιρίες να μάθουν. Κάθε μαθητής έχει διαφορετικές δυνάμεις και αμαρτίες. Αντί να προσαρμόζεστε σε ένα μόνο σύστημα κατάλληλο για ένα μόνο στυλ αλφαβητισμού, η διαφοροποίηση των μεθόδων διδασκαλίας σας επιτρέπει να προσαρμόζετε εργασίες σε διαφορετικά στυλ γραμματισμού. Οι μελετητές θα είναι πιο επιτυχημένοι αν δεν είναι κουρασμένοι.

Για παράδειγμα, αντί να υποστηρίζετε τις πλήρεις 90 αναλαμπές, κάντε 30 αναλαμπές διάλεξης, 30 αναλαμπές εργασίας, συμπεριλαμβανομένης όσο το δυνατόν πιο σημαντικής μουσικής, βιντεοκασέτας και κιναισθητικής κίνησης—και επίσης 30 αναλαμπές συζήτησης. Στους μελετητές αρέσει όταν αλλάζετε εφέ και δεν το κάνετε ακριβώς το ίδιο κάθε περίοδο τάξης.

 

Δείξτε ότι παρακολουθείτε κάθε μαθητή ξεχωριστά

Μπορεί να αισθάνεστε βίαιο, αλλά κάνετε έναν έλεγχο εντόμων στους μελετητές της τάξης σας κάθε φορά. Υπάρχουν μελετητές που έχετε διαγράψει; Υπάρχουν μελετητές που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν ή απλά δεν τους πειράζει; Οι μελετητές μπορούν να μυρίσουν τα πάθη σας γι’ αυτά, γι’ αυτό να είστε πολύ προσεκτικοί με τις δικές σας απόψεις.

Ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα πάθη σας, είναι σημαντικό να συνεργαστείτε με κάθε μελετητή σας για να εξασφαλίσετε την επιτυχία του. Να είστε ενθουσιασμένοι μαζί τους. Συμπεριφέρεστε σαν να θέλετε να πάτε στη δουλειά και είστε χαρούμενοι που είστε εκεί και τους βλέπετε. Μάθετε ποιες είναι οι επιδιώξεις τους, ενδιαφερθείτε για τη ζωή τους και προσπαθήστε να ενσωματώσετε μερικές από αυτές στις εργασίες σας.

 

Να είστε διαφανείς και έτοιμοι να βοηθήσετε

Όλοι οι μελετητές θα πρέπει να γνωρίζουν άπταιστα πώς να πετύχετε στην τάξη σας. δώστε στους μελετητές ένα αναλυτικό πρόγραμμα το πρωί που εξηγεί τις πολιτικές αξιολόγησης σας. Ωστόσο, παρόμοιο με ένα δοκίμιο ή μια ερευνητική εργασία, δώστε στους μελετητές να ξεγελάσουν εκ των προτέρων τη ρουμπρίκα σας εάν αναθέτετε μια περίπλοκη ή ιδιωτική εργασία. Αλλά βεβαιωθείτε ότι καταλαβαίνουν ακριβώς πώς θα αξιολογήσετε τη συμμετοχή και τη δουλειά τους εάν οι ερευνητές μοιράζονται τα εργαστήρια σοφίας.

Για παράδειγμα, αν απλώς ρίξετε ένα C-σε ένα δοκίμιο αλλά δεν το διορθώσετε ή δεν εξηγήσετε γιατί ο μαθητής πήρε αυτόν τον βαθμό, ο μαθητής σας δεν θα πληρωθεί και πιθανότατα θα καταβάλει κάποια προσπάθεια στην επερχόμενη εργασία. Ζητήστε από τους μελετητές να ελέγχουν συνεχώς τους βαθμούς τους ή να τους δίνουν μεταγραφές, ώστε να γνωρίζουν πάντα πού βρίσκονται στην τάξη σας. Ωστόσο, γνωρίστε τους και κάντε ένα σχέδιο που θα τους βάλει σε επιτυχία αν πέσουν πριν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *